14 Mayıs 2018 Pazartesi

Axel Scheffler - Gruffalo

Axel Scheffler ozellikle Julia Donaldson ile yarattiklari karakterle, kitaplarla su anda yasayan en populer, en basarili cocuk kitaplari illustratoru olmus durumda. Artik neredeyse 20 yasinda olan, bircok dile cevrilip milyonlarca satan, muzikalleri, tiyatrolari, animasyonu yapilan Gruffalo bir cocuk klasigi olmus durumda bile. Gercekten son yillarin bu alandaki en basarili ikilisi durumundalar zira ne Axel Scheffler'in tek basina yazip cizdigi kitaplar ne de Julia Donaldson'in baskalari ile calismalari ortak calismalari kadar basarili olmus degil.  

Gecen hafta bu buyuk ustayi canli cizim-Alman aksani ile cocuklara hikaye okumasi ve cizimleri hakkinda detaylar verirken izleme firsati buldum, meraklisi icin birkac not: 

- Asla digital calismiyor, cizimlerinin bu kadar canli-etkileyici olmasinin altinda yatan nedenlerden biri de bu. 
- Donaldson ile bunca yildan sonra bile ilginc bir sekilde dogrudan birlikte calimak yerine bir editor vasitasiyla calisiyorlar.
- Bu tarz etkinliklerde canli cizdikleri sonrasinda bir yardim kurulusu icin acik arttirma ile satilmakta.
- Grufolo'nun ilk karalamalari burada :




- Ilk kapak icin reddedilen calismalardan biri asagida; zira ozellikle cocuk kitaplarinda ana karakterin kapakta gorunmesi altin kurallardan biri. Her ne kadar golgesinin gozukmesi estetik ve esrarengiz olsa da cocuklar icin kafa karistirici olabilir:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder