12 Kasım 2018 Pazartesi

Steampunk Bir Masal

Ana akim cizgi romanlarda cok yer bulamasa da, sayica cok olmasalar da tutarli, istikrarli bir steampunk cizgi roman okuru var yurt disinda. Bu okur kitlesinin begenisi icin uretilen birbirinden ilginc mini-seriler var ; iste bunlardan biri de "The Steam Engines of OZ". 

3 sayilik bir mini serinin ardindan bir 3 sayi daha devam hikayesi cikmis; tesadufen elime gecti. En guzeli de bu alt-ture merakli okurlarin bir kickstarter sayfasi ile serinin yaratilmasi icin gerekli parayi aralarinda toplamis olmasi. 

Formul basit aslinda: cok bilinen -sevilen bir hikayeyi alip bir "steampunk" evreninde yeniden yorumlamak, buhar gucuyle calisan devasa makinalar, carklar, disliler-kayislar, deri giysiler, gozlukler vb. Hem bu sefer isleri de kolay zira OZ buyucusu hikayesini bilenler ana karakterlerden birinin Tin Man (Teneke adam ) oldugunu hatirlayacaktir. Teneke Adam "SteamPunk" evenine kolayca yatay gecis yapabilecek bir robot esasinda; mekanik bir insan. 



Hikayemiz de 'Teneke adam'in kral olup kendini surekli 'upgrade' etmesi, arkadaslarini birbir kendinden uzaklastirmasi ve sonucta metal ve kalpsiz (gercek anlamda) bir diktator olmasiyla basliyor. Emerald sehrini surekli buyutmeye baslamasiyla da dogayi, cevreyi yoketmeye ; OZ ulkesinin buyusunu bozmasiyla devam ediyor (Tanidik geldi mi? ). 

Progress Progress...

Buna karsin yeni kurulan dostluklar ve ittifaklar da hikayenin omurgasini olusturmakta zira turumuz yaratici kadronun da dedigi gibi "steam" oldugu kadar (carklar-disliler) "punk" da ayni zamanda, yani dogasinda isyan tasimakta.  

Oldukca zevkli, kolay okunabilen, digital renklendirmenin guzel orneklerini barindirian, bu alt-turun meraklisini tatmin edecek bir seri.    





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder