22 Ekim 2017 Pazar

Eko-terorist

Cevre sorunlari ve cevrecilik Amerikan cizgi romanlarinda (hele Marvel-DC gibi main streamlerde) cokca islenen bir tema degildir. Bunlara ancak ana plotun disinda tek-tuk deginilir. Bu yuzden Injustice 2'nin ana konusunun Ra's al Ghul'in dunyayi kurtarmak adina dunyayi insan nufusundan kurtarma plani ustune kurulu olmasi sasirtici. Bir eko-terorist olarak Ras Al Gul kuresel isinmayi anlatiyor: 

Ra's al Ghul haksiz da degil :) 

Ra's al Ghul'a murid olan Animal Man nesli tukenmis hayvanlari anlatmakta

Noah Harari son kitabinda pratik-yasanmis bir ornekten yola cikarak bir etik celiskiyi-soruyu ortaya koyar; Cin'de bir baraj yapimi sirasinda bolgeye has olan bir tatlisu-nehir yunusu (Baiji) yok olur. Evet baraj belki bolgeye ve bir suru insana sayisiz fayda saglayacaktir ama saglayacagi toplam fayda milyonlarca yil surmus bir surec sonunda evrimlesmis bir turun tamamen ortadan kalkmasindan daha mi buyuktur? Animal Man'in bile cevaplamakta gucluk cektigi zor sorular:



Kuresel isinmaya ve insanoglunun yikici etkilerine hala supheci gozle bakan ortalama Amerikaliya gercekleri anlatmanin bir baska yolu belki de :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder