6 Aralık 2013 Cuma

Seyfettin Efendi

"Seyfettin Efendi ve Olganustu Maceralari - Yeditepe Canavari" son Turkiye ziyaretimde okuma firsati buldugum yeni bir CR Albumu. 

Yerli CR piyasamizda son yillarda belirli bir canlanma oldugu malum ama cikan albumler ya eski isler ya da dergi sayfalarinda kalmis, daha once albumlesememis calismalar. Bunlara elbette bir itirazim yok lakin orjinal, yeni uretilmis calisma o kadar az ki. Sirf bu nedenle bile albumun yaraticisi Devrim Kunter'i bir albumu tek basina sirtlayip yaratttigi icin tebrik etmek gerek. 

Seyfettin Efendi'yi yerli bir Sherlock Holmes olarak nitelemek yanlis olmaz herhalde; doga-otesine paranormale inanmayan, son donem Osmanli erken donem Cumhuriyet aydini ustunde derin izler birakan pozitivizmin musahaslasmis hali, karsilastigi problemlerin ustesinden akliyla gelen, detayci bir hafiye...  Belki farki yaninda Doktor Watson yerine birbirlerini tamamlayacak ozelliklere sahip bir ekibinin olmasi... 

Hikaye cok orjinal olmasa, derinlesemese de Kunter'in cizimlerini ve renklendirmesini sevdim. Umarim olaganustu maceralarin devami gelir ; uzun soluklu bir hafiyeye sahip oluruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder