2 Aralık 2018 Pazar

Cat Claw - Kedi Kadin

Bizde 90'larin basinda 'Kedi Kiz' ismiyle Alfa yayinlari tarafindan 9 sayi olarak yayinlanan "Cat Claw-Kedi Pencesi" cizgi romanin sonunda 1-2 Ingilizce edisyonuna ulasabildim. Amerika'daki yayin da 9 sayi surmus, sonrasi gelmemis. 



Her ne kadar wiki Branislav Kerac'in 44 sayi Cat Claw urettigini soylese de bunlarin cogu 10 sayfalik kisa fasikuller, hem Amerikan yayini hem de Alfa yayini 9 sayida toplam 24 fasikulu kapsamis bu durumda zaten. Fasikul gecisleri Amerikan baskisinda acikca numaralanmis ve belirtilmisken Alfa bundan hoslanmamis olacak ki bu kismi kapatip o bolgeye reklam koyarak gecistirmis durumu: 



Okuyucu mektuplarindan anladigimiz kadari ile Cat Claw yayinevinin tercihi ile -iceriginden dolayi aslinda standaart bir uygulama- "yetiskinlere uygun" notuyla posetlenerek satilmis Amerika'da. 

Oldukca dinamik, eglenceli ve de guzel cizilmis bir cizgi roman Kedi Kadin. Superhero turunun butun klasik unsurlarini tasisa da, guzel bir mizah dozaji tuttursa da bir superhero olarak disaridan gelip Amerikan pazarinda -hele hem Marvel hem de DC'nin orjinal kedi kadinlari varken- cok da is yapmasi olasi degildi zaten. 

Basarisizligin nedeni Yugoslavya'da baslayan savas olarak gosterilse de bir konumlama problemi oldugu ortada (bir superhero cizgi romani ama kimi aman turun kendiyle dalga gecebilmekte, posette satilmakta ama aslinda bir "adult" icerik de yok, piyasada ise zaten kedi kadin enflasyonu yasanmakta)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder