22 Nisan 2012 Pazar

CR Fontlari


CR dilinde bir baska onemli unsur da konusma balonlarinda kullanilan fontlar ve renklerdir. (Konusma balonlarinin sekli de diger bir unsurdur elbette) CR evrenindeki sesleri algilamamiza yardimci olur degisik font ve renkler; sesleri duz bir metinden ayirip nasil duymamiz gerektigine katkida bulunur: 

Thor #2

Yukaridaki ornekte Thor’un bir konusmasi var; elbette bir Asgardian olarak diger insanlarla ayni ses tonunu cikarmasini, bir Norse Tanrisi olarak siradan insanlarla ayni aksana sahip olmasini dusunemeyiz. Karakterin tarihine ne kadar vakif oldugunuza bagli olarak da kullanilan farkli font sayesinde (runik karakterlere benzeyen bir fontla) bir Asgardian’in nasil konustugunu az-cok tahayyul edebiliyoruz.

Yeri gelmisken, Thor’un en orjinal ozelliklerinden biri de kullandigi Ingilizce’dir. Elbette okuyucunun sozluklere muhtac kalmadan anlayabilmesi icin tamamen Germenik bir Eski-Ingilizce kullanilmaz ama bazi kelimeler ve cumle yapilari bunu andirir bicimde egilir-bukulur. Keske bunlar (ses tonu-kullanilan Ingilizce ve aksan) filme de biraz yansiltisaydi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder